• Ingyenes szállítás Magyarországon
  • 2 megvásárolt fénykard = 1 csatoló ingyenes
0

A kosár üres

Dooku gróf fénykardja (Darth Tyranus)

július 06, 2023 4 min olvasás

Dooku gróf fénykardja

Dooku gróf, akit Christopher Lee színész alakított, egykor Jedi-mester volt. Yoda mester tanította, aki padawanjává akarta tenni, hogy megfékezze zavaró harci vágyát. Aztán Yoda félelmei Dookuval kapcsolatban nyilvánvalóvá váltak...

Qui-Gon Jinn halála után a sötét oldal felé fordult, és Darth Sidious (Palpatine), a Sith nagyúr tanítványa lett. A Serenno grófja címet kapta, és Darth Tyranus néven is ismerték. Egy ívelt fénykardot forgatott, amelynek vörös pengéje semmi máshoz nem hasonlított. Ez a fegyver lehetővé tette számára, hogy hatalmas ellenfelekkel szálljon szembe.

Ebben a cikkben közelebbről megvizsgálunk mindent, ami Darth Tyranus hajlított fénykardjával kapcsolatos. Dooku gróf fontos alakja volt a Klónháborúknak, és hihetetlen párbajokban vett részt. Vessünk egy pillantást ennek a furcsa formájú fénykardnak a történetére.

Dooku gróf fénykardjának megjelenése

Dooku gróf fénykardjának 35,5 cm-es ívelt markolata van. Túlnyomórészt ezüstszínű, fekete ékezetekkel. A markolat széles, és közvetlenül a piros ravasz alatt helyezkedik el. A másik végén egy emitter van egyfajta szarvval, amely pengevédőként funkcionál.

A plazmapenge vörös, köszönhetően a Darth Sidious által Dooku grófnak adott skarlátvörös Kyber-kristálynak. Tehát Dookunak nem kellett vérzéses rituálét végeznie, mint Darth Vader-nek, hogy elkészítse a vörös fénykardját.

Dooku gróf fénykardjának különlegessége végül is a markolat ívelt alakjában rejlik. Ezt a választást azért hozták, mert Christopher Lee nagyon szeretett vívni. Ezért van a markolat ívelt, mint egy vívókard. Ez szilárdabb fogást biztosít neki a fénykardharcának az ő formájához kapcsolódó mozdulatok végrehajtásához.

Dooku gróf ívelt fénykardjának markolata

Milyen formáját használja Dooku gróf a fénykardharcnak?

Dooku gróf a II: Makashi formát használja a fénykardos csatáiban. Ez egy egykezes forma, amely félelmetes más fénykardforgatók ellen. Ez a harcstílus az ügyességre és a gyors, tiszta, precíz ütésekre támaszkodik. A mozdulatok hosszúak és elegánsak, ami tökéletesen illik Dooku grófhoz, tekintve, hogy a víváshoz kötődik. A Form II: Makashi-ban Dooku fénykardja tökéletesen alkalmas a feladatra, mivel az ívelt markolat lehetővé teszi, hogy a kardot biztonságosan tartsa a kezében a precíz mozdulatokhoz. Ez kiszámíthatatlan támadási szögeket eredményez, amelyeket az ellenség nehezen tud hárítani, ha egykezes fénykarddal áll szemben.

Dooku gróf a fénykardjával

Melyek Dooku gróf legjobb fénykardcsatái?

Dooku gróf kontra Yoda mester

A Star Wars: A klónok támadása (II. epizód) végén a Geonosison párbajra kerül sor Dooku gróf és Anakin Skywalker között, akit mestere, Kenobi kék fénykardjával kísér. A két jedi azonban hamar túlerőbe kerül. Az ifjú Skywalkert rögtön az elején kiütik Darth Tyranus erőcsapásai. Ezután elveszíti a karja egy részét Dooku fénykardja miatt. Végül Dooku gróf könnyedén legyőzi őket.

Ezután megjelenik Yoda mester, hogy egy kivételes csatát kínáljon nekünk Dooku gróf ellen. A párbaj közepén, Yoda zöld fénykardjával szemben Dooku az erő segítségével veszélyezteti a két Jedit. Ez arra kényszeríti a harc megszakítását, hogy Yoda a segítségükre siethessen. Dooku gróf kihasználva a helyzetet, egy űrhajóval elmenekül korábbi mentora elől. A harc viszonylag rövid, de intenzív volt a két harcos, a korábbi mester és tanítvány ereje miatt.

Dooku gróf kontra Yoda mester

Dooku gróf kontra Anakin Skywalker és Obi-Wan Kenobi

A Star Wars: A Sith-ek bosszúja (III. epizód) kezdetén a fénykardos jedi Anakin és mestere, Obi-Wan lehetőséget kapnak arra, hogy Grievous hajóján bosszút álljanak Dooku grófon. Ezúttal Obi-Wan az, akit Dooku gróf először elintéz. Anakin Skywalker ezután magára vállalja, hogy legyőzi Dooku grófot, egy csapásra levágja mindkét kezét, és visszaszerzi a fénykardját. A harc alatt Palpatine kancellár, akiről később kiderül, hogy Darth Sidious, végignézi a küzdelmet. Ahogy Anakin mindkét szablyával a kezében szembeszáll Dookuval, Palpatine arra buzdítja, hogy végezze ki Dooku grófot, hogy a sötét oldalra térítse. Az ifjú Jedi némi habozás után végül megteszi, így ez lesz Dooku gróf utolsó párharca...

Dooku gróf kontra Anakin Skywalker és Obi-Wan Kenobi

Dooku gróf kontra Asajj Ventress és Savage Opress

A Star Wars: A klónok háborúja 3. évadának 4. epizódjában Dooku gróf szembeszáll tanítványaival: Asajj Ventresszel és Savage Opresszel, Darth Maul testvérével, akinek szintén kétpengés fénykardja van. A lázadást Asajj Ventress szervezi, aki az Éj Nővéreitől kap segítséget, hogy bosszút álljon Dooku grófon. A két Sith-tanítvány a párbaj során elválik egymástól, Savage Opress harcol Anakin és Obi-Wan ellen (akik éppen akkor érkeztek), míg Asajj Ventress folytatja Dooku gróf ellen. Amikor Dooku éppen végezni készült Asajj Ventresszel, a lány az utolsó pillanatban megtalálta a menekülés módját, és megakadályozta, hogy a harc véget érjen.

Dooku gróf kontra Asajj Ventress és Savage Opress

Vannak más karakterek is Dooku grófon kívül, akiknek görbe fénykardjuk van?

Valójában Dooku grófon kívül is vannak olyan karakterek, akiknek görbe fénykardjuk van. Ott van Asajj Ventress, aki Dooku gróf tanítványa volt, és akinek 2 fénykardja van hajlított markolatú. Ő is össze tudja őket kötni a pommel segítségével, hogy dupla fénykardot hozzon létre. Aztán ott van Ahsoka Tano, akinek két fehér fénykardja volt ívelt markolattal, az egyik egy Shoto. Ezek az ívelt szablyák tették lehetővé számára, hogy szembeszálljon bizonyos inkvizítorokkal.

Ahsoka Tano és Asajj Ventress fénykardjai

Ennek a Sith fénykardnak sok erős ellenséggel kellett megküzdenie. Feltételezések szerint Dooku gróf egy időben a Star Wars harmadik legerősebb karaktere volt, mivel az első és a második is a mestere volt.

Reméljük, hogy a jövőben újra láthatjuk Dooku gróf fénykardját, akár flashbackekben, akár dedikált sorozatokban. A Star Wars Tales Of The Jedi című filmben láthattuk Dookut a régi, ívelt kék fénykardjával. A rajongók egyértelműen szeretnének többet megtudni erről a karakterről, aki a sötét oldalra tért...

Ha Ön is szeretne egy olyan eredeti fénykardot vásárolni, mint Dooku grófé, akkor meghívjuk Önt, hogy nézze meg saját fénykardjainkat az oldal menüjében. És talán egy nap Dooku gróf fénykardja is csatlakozik a miénkhez!


Hagyj egy megjegyzést

Ne habozzon hozzászólni, kíváncsiak vagyunk a véleményére fiatal tanonc!


Lásd a teljes cikket

Cal Kestis fénykardja

Cal Kestis fénykardja

június 28, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
A mandalori fekete fénykard

A mandalori fekete fénykard

január 13, 2023 7 min olvasás

Lásd a teljes cikket
Rey Skywalker titokzatos sárga fénykardja

Rey Skywalker titokzatos sárga fénykardja

január 13, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket

Ragadd meg a következő előléptetést!