• Ingyenes szállítás Magyarországon
  • 2 megvásárolt fénykard = 1 csatoló ingyenes
0

A kosár üres

Cal Kestis fénykardja

június 28, 2023 4 min olvasás

Cal Kestis fénykardja

Először a Star Wars Jedi: Fallen Order című videojátékban látható, a főszereplő Cal Kestis egy különleges fénykarddal van felszerelve. A Cameron Monaghan által játszott padawan Darth Sidious 66-os rendjének egyik túlélője volt, és Jedi mestere, Jaro Tapal tanításait követte.

Klónok lőtték le, de mielőtt meghalt volna, Cal Kestisnek adta a fénykardját, amely már nem volt más, mint egy egypengéjű szablya. Cal Kestis ezt a fegyvert használta a játék elején egy Inkvizítor, a Második Nővér ellen.

Előtte a hősnek volt egy másik fénykardja, amit könnyű elfelejteni. De ez még nem minden, Cal Kestis fénykardjáról más hihetetlen anekdoták is vannak. Nézzünk meg mindent, amit erről a szablyáról tudni lehet, hogy ne legyen többé titok előtted.

Melyik médiában jelenik meg Cal Kestis fénykardja?

Cal Kestis fénykardja egyelőre csak olyan művekben jelent meg, ahol a tulajdonosa is jelen volt, azaz videojátékokban. Mindkettőt a Respawn Entertainment fejlesztette és az Electronic Arts adta ki.

Star Wars Jedi: Fallen Order (videojáték)

Star Wars Jedi: Fallen Order plakát

A Star Wars Jedi: Fallen Order a legelső játék, amelyben Cal Kestis fénykardja szerepel. A karakter a Vaskereskedők Céhének tagja, ahol találkozik Prauf Boudeyval, akit úgy tűnik, megkedvel. Praufot azonban egy dupla forgó fénykarddal szúrja át egy ellenőrzés során két Inkvizítor, akiket rohamosztagosok kísérnek. Cal Kestis ekkor emelte fel először fénykardját a Második Nővér ellen. Mindössze néhány csapást volt ideje mérni, mielőtt a Stinger Mantis nevű hajó segítségével elmenekült. A fedélzeten két új szövetségessel találkozott: Greez Dritusszal (a kapitánnyal) és Cere Jundával (egy korábbi Jedivel). Később összebarátkozott Merrinnel, az éjszaka nővérével is.

Star Wars Jedi: Survivor (videojáték)

Star Wars Jedi: Survivor plakát

A 2023 áprilisában megjelenő második opusban újra átélhetjük Cal Kestis és BD-1 (a kis kétlábú droid) kalandjait. Ebben a játékban, amely Sejan szenátor megjelenésével kezdődik, Calt ismét ugyanaz a fénykard kíséri. Olyan új ellenségekkel kell szembenéznie, mint Dagan Gera, Rayvis, Bode Akuna és Drya Thornne. Miután legyőzte Drya Thornne-t, Cal Kestis visszaszerezheti a jeladóját, és fénykardját egy Kylo Renhez hasonló, keresztszablyává alakíthatja át. Főhősünk olyan ellenfelekkel is megküzd, akikkel már találkozott a Fallen Orderben. Ezek közé tartozik a Kilencedik Nővér, aki egykor Masana Tide nevű jedi volt.

A Cal Kestis fénykard megjelenése

A Cal Kestis fénykard markolata túlnyomórészt fémszürke, fekete markolattal. Ami igazán megkülönbözteti ezt a szablyát a többitől, az atipikus, kétrészes emittere. Ami a pommelt illeti, attól függően, hogy mikor látod a Cal Kestis eposzban, egy ideig sérültnek fogod látni. Összességében a markolat hosszabb, mint a legtöbb fénykard.

Ami a pengét illeti, Cal Kestis fénykardjának Kyber-kristálya a kánon szerint kék, a filmes és promóciós képek miatt. De a játékokban a szablya módosításával lila, zöld, narancssárga, sőt piros pengével is lehet látni. A munkapadon a felhalmozott fénykard egyéb részeit is testre szabhatod, például az adóvevőt.

Cal Kestis fénykardmarkolata

Cal Kestisnek már előtte megvolt az első fénykardja?

Valóban, Cal Kestisnek akkor volt az első fénykardja, amikor Jaro Tapal tanítványa volt, mielőtt mentora sajátot adott neki. Ez egy viszonylag egyszerű szablya, barna fejpánttal és lángoló emitterrel, mint Obi-Wan és Luke Skywalker fénykardja. A plazmapengéje kék, mint Cal Kestis második fénykardja. A plazmapengéje kék, mint a második fénykardja, amit ő használ. A Jaro Tapal és Cal Kestis elleni 66-os rendi támadás során a padawan elvesztette a fénykardját a hajóban, ami aztán felrobbant...

Cal Kestis első fénykardja

Hogyan alakította át Cal Kestis a fénykardját dupla pengévé?

A Dathomir bolygón Cal Kestisnek látomásai vannak Jaro Tapalról. Ezek a látomások gyötrik őt, ami miatt a Kyber-kristálya eltörik. Az Ilumon úgy dönt, hogy új fénykardot készít, mielőtt csatlakozik a Jedi Templomhoz. Mestere dupla fénykardjának formatervén felbuzdulva Cal Kestis megtervezte saját, dupla pengéjű szablyáját. Az egyik végét Jaro Tapal szablyájából, a másikat pedig Cere Junda régi fénykardjából készítette. A két Kyber-kristály valójában egyetlen kristály, amelyet visszaszerzett, de amely kettétört.

Ahsokához és a fehér szablyáihoz hasonlóan Cal Kestis is képes egyszerre két fénykarddal harcolni, ha szétválasztja a dupla szablya 2 részét. Azt is megteheti, hogy együtt tartja őket, és csak az egyik pengét aktiválja, mint Maul dupla szablyája.

Dupla fénykard Cal Kestis-től

Melyek Cal Kestis legemlékezetesebb fénykardcsatái?

Cal Kestis a második nővér ellen

Ez az Inkvizítor egykor Cere Junda tanítványa volt, és Trilla Sudurinak hívták. A második nővér volt az első ellenfél, akinek Cal Kestis meggyújtotta a fénykardját a Bukott Rendben. A játék során végig követi őt, mielőtt a végén Cal legyőzi, annak ellenére, hogy kétpengés forgó fénykardja van. Azonban Darth Vader az, aki legközelebb lelőtte őt.

Cal Kestis a második nővér ellen

Cal Kestis kontra Dagan Gera

Dagan Gera egy magas köztársasági jedi mester volt, akivel a Star Wars Jedi: Survivor című filmben találkozhatunk. Cal Kestis elköveti azt a hibát, hogy felébreszti őt hosszú álmából, és fokozatosan rájön, hogy ő nem csak egy újabb Jedi... Dagan Gera kivérzik a kristályából, ami kiváltja az első csatát. A második párbajuk során Dagan Gera a halálát lelte Cal Kestis keze által, aki Santari Khri, az egykori Jedi barátjának a bőrébe bújt.

Cal Kestis kontra Dagan Gera

Cal Kestis kontra Bode Akuna

A Star Wars Jedi: Túlélő már az első pillanattól kezdve Bode Akuna igazi szövetségesként mutatkozik be, akire Cal Kestis számíthat. A valóságban azonban egy áruló, aki beépült, hogy biztonságban tartsa a lányát. Azt is megtudjuk, hogy valaha Jedi volt. A Cal Kestisszel és a fénykardjával vívott csatája a játék legvégén zajlik, és Cal győzelmével végződik.

Cal Kestis kontra Bode Akuna

Cal Kestis kontra Darth Vader

Végül Cal Kestis a Star Wars Jedi: Bukott Rend végén a hírhedt Sith nagyúrral, Darth Vaderrel is szembeszállt, miután megölte a második nővérét. Cere Junda csatlakozik hozzá, hogy szembeszálljon a Sith-el, aki túlságosan is hatalmas. A játék története Cal Kestist arra hívja, hogy meneküljön Vader elől, mielőtt befejeződik... Vader fénykarddal való megpillantása hatalmas meglepetés volt a licensz rajongói számára.

Cal Kestis kontra Darth Vader

Cal Kestis fénykardja sok blasterlövést hárított már el, és sok utazást megélt már tulajdonosa kezében. Mi több, a jövőben talán újra láthatjuk majd játékokban, sőt, filmekben és tévésorozatokban is.

Mint láthattad, a játékok mindig rejtenek rejtett titkokat a hatalmas ereklyék körül. Ezek közé tartozik Cal Kestis fegyvere, Boone Kestis fénykardja és Eno Cordova holokronja. A George Lucas által létrehozott Star Wars-univerzum elég nagy ahhoz, hogy ilyen rejtett bónuszokat engedjen meg magának.

Ha csatlakozni akarsz a Jedi Rendhez és harcolni a Birodalom ellen, minőségi fénykardra van szükséged. Javasoljuk, hogy nézd meg az összes valósághű fénykardunkat az oldal menüpontjában.


Hagyj egy megjegyzést

Ne habozzon hozzászólni, kíváncsiak vagyunk a véleményére fiatal tanonc!


Lásd a teljes cikket

Dooku gróf fénykardja

Dooku gróf fénykardja (Darth Tyranus)

július 06, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
A mandalori fekete fénykard

A mandalori fekete fénykard

január 13, 2023 7 min olvasás

Lásd a teljes cikket
Rey Skywalker titokzatos sárga fénykardja

Rey Skywalker titokzatos sárga fénykardja

január 13, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket

Ragadd meg a következő előléptetést!