• Ingyenes szállítás Magyarországon
  • 2 megvásárolt fénykard = 1 csatoló ingyenes
0

A kosár üres

Ahsoka Tano fehér fénykardjai

január 13, 2023 4 min olvasás

Ahsoka Tano fehér fénykardjai

Amikor Ahsoka Tano megkezdi jedi útját a Star Wars: A klónok háborúja című filmben, egyetlen zöld fénykarddal van felszerelve. Később úgy dönt, hogy egy második, ugyanolyan színű Shoto fénykardot használ. De amikor olyan bűncselekménnyel gyanúsítják, amit nem ő követett el, Ahsoka mindkét fegyverét elkobozzák...

Ekkor Anakin Skywalker, akinek kék fénykardja van, Ahsoka mentora. Kihasználja, hogy a padawanja már nem rendelkezik a szablyáival, hogy szerinte "javítsa" őket. Amikor a férfi visszaadja neki a lány fénykardjait, azok is kékre változnak, akárcsak az övéi.

Ahsoka azonban hamarosan lemond a kék fénykardokról, miután úgy dönt, hogy kilép a Jedi Rendből. Nem lesz örökre lefegyverezve, hála a fényes fehér fénykardok beszerzésének! Ez a második pár szablya sok kérdést vet fel. A rajongók az egész univerzumban még mindig kíváncsiak arra, hogy mi van Ahsoka fegyverei mögött.

Ahsoka Tano fehér fénykardjának megjelenése

Ahsoka Tano fehér fénykard markolatai

Ahsokának van egy pár fénykardja, lapos, ívelt markolattal, a szürke különböző árnyalataiban és egy csipetnyi arannyal. Kezdetben a Togruta ezeket a fegyvereket fémhulladékból építette. Ezután tökéletesítette őket, gondoskodva az utolsó simításokról, nevezetesen a fogantyúkon lévő díszítő rozettákról. A 2 fénykard egyik különlegessége, hogy nem egyforma hosszúságúak, a kisebbik a Shoto típusú.

Végül, ez a pár fénykard fehér Kyber kristályokkal rendelkezik. Ez adja a plazmapengéknek ezt a színt. A következő részben kifejtjük az e kristályok által elért fehér árnyalat eredetét.

Hogyan jutott Ahsoka Tano fehér Kyber-kristályokhoz?

A Star Wars: The Clone Wars és a Star Wars Rebels című animációs sorozatok között a bátor Ahsoka kék fénykardról fehérre vált. Természetes, hogy elgondolkodunk azon, honnan jött ez a változás, és hogyan történt. Ahhoz, hogy erre a kérdésre választ kapjunk, bele kell merülnünk az Ahsokáról szóló regénybe, amelyet E. K. Johnston írt és 2016-ban jelent meg. A könyv teljes egészében Ashoka Tano múltjának szenteli magát, miután úgy döntött, hogy kilép a Jedi Rendből. A 66-os rend kivégzését követően folyamatosan bujkálni kényszerül, hogy túléljen. Végül azonban Raadán szembekerül egy inkvizítorral: a Hatodik Testvérrel, akinek valódi neve Bil Valen.

Roman Ahsoka és a Hatodik Testvér Bil Valen

Amikor az inkvizítor kristályai az egykori jedi felé intik, az Erő mesteri ismeretét felhasználva eltávolítja őket a tulajdonos fénykardjáról. Ez a manőver a fegyver felrobbanását okozza, és megöli a hatodik testvért... Ahsoka ezután az inkvizítor vörös kristályaiból saját fénykardokat készít.

Először azonban megtisztította őket vörösből fehérré. Ez a folyamat emlékeztethet a vérzés rituáléjára, amely ezzel szemben a jedi kristályokat skarlátvörös színűre rontja. Ahsoka képességei lehetővé tették számára, hogy meggyógyítsa a kristályokat a sötét oldal befolyásától. Ez azért volt, hogy a két fehér fénykardjához használhassa őket.

Mit jelent a fehér szín egy fénykardpenge esetében?

Dave Filoni szerint, aki nagyban részt vett A mandaloriánusban, Ahsoka fénykardjainak fehér színe azt szimbolizálja, hogy ő nem jedi és nem is sith. Ez a szín a függetlenséget, a semlegességet, valamint a jóságot és a tisztaságot jelképezi. A fehér szín a sötét oldallal való szembenállást is jelképezi, amely ellen soha nem hagyta abba a harcot. Ahsoka Tano még a Jediknél is tisztább lenne, mivel nem kötődik semmilyen oldalhoz vagy történelmi múlthoz, csak a galaxis javát szolgálja. Ezért választottuk a fehér színt.

Ahsoka Tano a fehér fénykardjaival hadonászvas

Melyik sorozatban jelennek meg Ahsoka fehér lézerszablyái?

Ashoka Tano atipikus fehér fénykardjait már sokszor láthattuk a képernyőn. Ez magában foglalja az élőszereplős és az animációs sorozatokat is. Tekintsük át időrendi sorrendben azokat a műveket, amelyek ezeket a szikrázó fegyvereket a közönség elé tárják.

Star Wars Rebels

Plakát a Star Wars Rebels

Ahsoka Tano legelső megjelenése a fehér fénykardjaival a Star Wars Rebels első évadának utolsó epizódjában volt. A "Lángoló galaxis" című epizódban Ahsoka (aki Fulcrum álnéven rejtőzött) két új fénykarddal a derekára szíjazva bukkan fel. Ahogyan az várható volt, ezek azok a fehér szablyák, amelyeket Ashoka készített. Ezek a fegyverek a dupla fénykarddal hadonászó Maul, Darth Vader és több inkvizítor ellenfelei lesznek ugyanebben a sorozatban.

The Mandalorian

Plakát a The Mandalorian

A Mandalorian élőszereplős sorozat a második évadban nagy meglepetést okozott a rajongóknak a "The Jedi" című ötödik epizóddal. Bár a sorozat teljes cselekménye a mandalori fekete fénykard körül forog, egy másik ritka fegyvertípus is felbukkan... A váratlan fehér fénykardok a Rosario Dawson színésznő által alakított Ashoka kezében robbantak be Calodanba. Találkozik Grogu és a Pedro Pascal által alakított Din Djarinnal, akivel együtt fog dolgozni. Együtt sikerül megmenteniük a várost Morgan Elsbeth elöljárótól. Ezért ebben az epizódban (és csakis ebben) Ahsoka Tano fehér fénykarddal fog harcolni a Mandaloriánusban.

Star Wars: Ahsoka

Plakát a Star Wars: Ahsoka

Végül a Star Wars: Ahsoka sorozat még nem jelent meg, de rendkívül valószínű, hogy a hősnőt fehér fénykardjaival láthatjuk majd. Meg kell jegyezni, hogy ez a The Mandalorian spin-offja, így logikus, hogy ugyanazzal a fegyverpárral van felszerelve. Rosario Dawsont ismét láthatjuk Ahsoka Tano szerepében. Az a kevés, amit az összefoglalóról tudunk, arra utal, hogy Thrawn nagyadmirálist keresi, mivel Ezra Bridger korábban vele együtt tűnt el. A Dave Filoni által vezetett sorozat történetéről egyelőre nem adtak további információkat.

Ashoka Tano a Star Wars-univerzum egyik legkedveltebb karaktere egyedi tulajdonságai miatt. Először is, ő az egyike a kevés női szereplőnek. Emellett 2 fénykarddal harcol, ami szokatlan. És mindenekelőtt a szablyái olyan színűek, amilyenre a Star Wars kánonban egyáltalán nem volt példa: fehérek.

Ha rákeresel a Legends univerzumban, találsz más fehér fénykard-használókat is: a Birodalmi Lovagokat. Bármi is történik, Ahsoka marad a leghíresebb, és ez valószínűleg nem fog változni. Egyébként sokan nem tudják, de George Lucas eredetileg úgy képzelte, hogy minden fénykardnak fehér pengéje lesz...

A hihetetlen fehér szín egy fénykardhoz azonban nem is olyan elérhetetlen, mint amilyennek látszik. Minden fénykard modellünk képes a Star Wars-univerzum összes színének előállítására, és a fehér is ezek közé tartozik.


Hagyj egy megjegyzést

Ne habozzon hozzászólni, kíváncsiak vagyunk a véleményére fiatal tanonc!


Lásd a teljes cikket

Dooku gróf fénykardja

Dooku gróf fénykardja (Darth Tyranus)

július 06, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
Cal Kestis fénykardja

Cal Kestis fénykardja

június 28, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
A mandalori fekete fénykard

A mandalori fekete fénykard

január 13, 2023 7 min olvasás

Lásd a teljes cikket

Ragadd meg a következő előléptetést!