• Ingyenes szállítás Magyarországon
  • 2 megvásárolt fénykard = 1 csatoló ingyenes
0

A kosár üres

Darth Maul dupla fénykardja

január 13, 2023 5 min olvasás

Darth Maul dupla fénykardja

Ha a Csillagok háborújában létező dupla fénykardokra gondolunk, először Darth Maul fénykardja jut eszünkbe. Az 1. epizódban: A fantomfenyegetés című filmben jelent meg először, és az antagonista kiválóan kezeli ezt a teljesen új fegyvert. Két pengéje ugyanolyan eredetivé teszi, mint amilyen pusztító!

Sok földlakó számára lenyűgöző, Darth Maul dupla fénykardja megér egy külön cikket. Megtudtuk, hogy ez a kétpengéjű szablya amellett, hogy borzasztóan előkelő, más, a nagyközönség számára ismeretlen információkkal is rendelkezik...

Kiderült például, hogy a dupla fénykard eredete jól dokumentált a nem-kanonikus Star Wars-univerzumban. De ahhoz, hogy ilyen rögöket találj, tényleg akarnod kell. Ne aggódjon, erről már gondoskodtunk az Ön számára.

Darth Maul dupla fénykardjának bemutatása

Darth Maul dupla pengés fénykardja

Darth Maul kettős fénykardja különösen hosszú és többnyire ezüstszínű. Néhány fekete és piros színű rész is van benne. Ami a 2 lézert illeti, azok vörösek, mivel Maul egy Sith Lord. Ráadásul lehetősége van arra, hogy csak az egyik pengét bocsássa ki, ha akarja, mert a markolat egy 2 szablyából álló készlet, amit Maul maga hegesztett össze.

A visszatérő kérdésre: Darth Maul fénykardjában 2 kyberkristály van? A válasz nyilvánvalóan igen, mivel a fegyver 2 független szablyából áll, amelyeket összekapcsoltak. Ezért az összes alkatrész két példányban van. Azt is meg kell jegyezni, hogy van egy fegyver, amelyet a zabrákok találtak fel, és amely nagyon hasonló ehhez: a Zhaboka. Maul faja már korábban is készített egy 2 pengés fegyvert...

Bár a fénykardja hibátlannak tűnik, nehéz elsajátítani egy olyan kardot, amely két pengét szór. Maul zsenialitása a harcban lehetővé tette számára, hogy megismerkedjen vele, de ez egy csodálatos kard, amelyet kevesen tudnának úgy forgatni, ahogyan ő.

Honnan származik Darth Maul dupla pengéjű fénykardja?

Amint azt a cikk elején már utaltunk rá, kiderült ennek a titokzatos fegyvernek az eredete. A Star Wars Tales képregény 10. kötetében, a "Nameless" című novellában Maul Darth Sidious mellett edz. Ekkor a Sith-tanítványnak már csak egy hagyományos fénykardja van, és a mestere elküldi, hogy végezze ki Siolo Ur Mankát a Jentares rendszerben. Magabiztosan, Maul megpróbálta meglepetésszerűen megtámadni a Jedi mestert, de nem sikerült, és ellenfele pillanatok alatt legyőzte, aki egy egyszerű fapálcát használt...

A leendő dathomiriai Sith Nagyúr elhagyta a bolygót, ahol legyőzték, és már a következő ellentámadásán gondolkodott. Hazatérve elkezdte megalkotni a ma ismert kettős fénykardot a mentora, Sidious által rábízott tervrajzok alapján. Testre szabta a szabványos fénykardot, amelyet első félként használt. Aztán egy második, ugyanolyan fénykardot csatlakoztatott hozzá.

Darth Maul készíti a dupla fénykardját

Miután megalkotta a végső fegyvert és kitalált egy igencsak machiavellista stratégiát, visszatért a meditáló jedikhez a szülőbolygójára, hogy egyszer s mindenkorra befejezze a küldetését. Mankával szemben Maul a két lézer közül csak az egyiket tartotta fel, abban a reményben, hogy a másik végével meglepi ellenfelét, és egyúttal végez vele. Tökéletesen működött, és a Jedi meghalt a hátán aktivált második lézertől...

Maul kontra Siolo Ur Manka


A Sith-tanonc elmondja Sidiousnak, hogy az új dupla fénykardja, akárcsak a mesterével betöltött szerepe, csak egy névtelen gyilkos eszköz, semmi több... Ezért a kaland címe: "Nameless".

Milyen formáját gyakorolja Maul a fénykardharcnak?

Kettős fénykardcsatáiban Maul a VII. formát használja, amelyet "Juyo" vagy "A Vornskr útja" néven is ismerünk. Ez a vadság formája, amelynek más változatai is vannak, mint például a Vaapad, amelyet Mace Windu fénykardja hajt végre. Ezt a romlott harci stílust rendkívül bonyolult elsajátítani, és a pusztító érzelmek kontrollált felszabadítása irányítja. Valóban, az érzelmeink (bármilyen rosszak is legyenek azok) megszelídítésének megtanulása, valamint az Erő sötét oldalának nagyfokú ismerete elengedhetetlen.

Ezt a nagyon támadó harcmodort a gyors, összekapcsolt és gyakran fondorlatos ütések jellemzik! Általában ezt a stílust azért kritizálják, mert párbajban erős, a védekezés elhanyagolása rovására. Mindazonáltal Darth Maul fegyverének különlegessége ideálisan kompenzálja ezt a hibát.

Darth Maul a kezében a dupla fénykardjával

Darth Maul legnagyobb kettős fénykard csatái

Elképzelhetetlen úgy beszélni a fénykardokról, hogy ne említsük meg azokat a csatákat, amelyeknek ezek a fegyverek elsőként tanúi. Maul dupla fénykardja epikus és eredeti összecsapásokat kínál, íme a 3 legjobb szerintünk...

Darth Maul kontra Obi-Wan Kenobi és Qui-Gon Jinn

A leghíresebb harc a Star Wars 1. epizód: A fantomfenyegetés című filmben zajlik a Naboo bolygón. A filmben Ray Park színész alakítja Mault a Jedi lovag Qui-Gon Jinn és padawanja, Obi-Wan ellen. Ez az "1 vs. 2" jelzi a fegyver hatékonyságát, mivel a Sith nagyúrnak sikerül sokáig ellenállnia, sőt, még Qui-Gon Jinnt is átszúrja és megöli.

Ezt követően az Obi-Wan és Maul közötti végső összecsapás arra készteti a jedi-tanoncot, hogy teljes lelkével harcoljon, egészen addig a pontig, hogy kettévágja a 2 pengés fénykardot. A Sith ezután a funkcionális felét a fiatal Kenobi fénykardja ellen használja. Bár még mindig fel van fegyverezve, az ellenfél kiszámíthatatlan erőhasználatának köszönhetően meglepetésszerűen legyőzik. Ellenfelünk túléli ezt a vereséget.

Darth Maul az inkvizítorok ellen

Miután elvesztette előző csatáját, Maul újjáépítette dupla vörös fénykardjának második változatát. A Star Wars Rebels 2. évadának utolsó epizódjában az inkvizítorok ellen használja, akiknek szintén van saját, módosított, kétpengéjű fénykardjuk. A dupla fénykardjuk különlegessége, hogy forgatható.

Ebben a klipben láthatjuk, ahogy Maul több összekapcsolt párbajt is ügyesen ural. De azért is, hogy megmutassa, hogy a több kettős fénykardforgató közül ő a legjobb!

Dark Maul kontra Ahsoka Tano

Mandalore ostroma során, a Star Wars: A klónok háborúja 7. évadának 10. epizódjában az egyik leglátványosabb csata zajlik. Ahsoka Tano harca Darth Maul-lal. Az a tény, hogy Ahsoka két fénykarddal harcol a Sith-ek ellen és a dupla fénykardja lehetővé tette a rajongók számára, hogy felfedezzenek egy nagyon szokatlan párbajt.

Bár ez Maul egyik leghihetetlenebb harca, elveszíti azt, hogy ledobják a gerendáról, amelyen a videós szakasz befejeződött. A Togruta Ahsoka megmenti Mault az ürességtől, csakhogy a szövetségesei elkobozzák a fegyverét...

Vannak Darth Maulon kívül más Dupla Fénykardforgatók is?

Bár ő a leghíresebb kettős fénykardos harcos a Csillagok háborújában, a Sith nagyúr korántsem az egyetlen, aki ilyen félelmetes fegyvert használ. A bukott Jedi lovag Exar Kun volt a legelső ismert személy, aki ilyen típusú dupla fénykardot készített. Más karakterek, mint például Savage Opress (Maul testvére) és Pong Krell szintén hordanak egy vagy több kétpengés fénykardot.

Létrejöttek a fegyver variációi, mint például az inkvizítorok kétpengéjű, forgó fénykardjai, különösen a repülésre alkalmas, forgatásukkal, Asajj Ventress egymásba nyíló fénykardjai vagy a Jedi-templom őrségének fénykardtüskéi.

Pong Krell és a Nagy Inkvizítor dupla fénykarddal

Darth Maul karaktere a híres dupla fénykardjának köszönhetően hódította meg a saga fanatikusainak szívét. Sőt, azt is tudjuk, hogy a Sith-ek egy másik szörnyű fegyverrel, a Sötétkarddal is Darksaber! Az antagonista sikere minden bizonnyal a legendás fénykardoknak köszönhető, amelyekkel tehetségesen tudott bánni...

Tudjuk, hogy ha egy fénykard eltér a megszokottól, akkor a harc valószínűleg nagyon élvezetes lesz. Természetesen a zabrak sem volt kivétel a szabály alól. Ezért a Star Wars úgy döntött, hogy több tartalmat ad a Mault kedvelő közönségnek. Különösen azáltal, hogy a képregényekben felfedte a fegyverének eredetét, és az animációs sorozatban folytatást kínált.

Szeretnél egy dupla fénykardot, mint Darth Maul? Tudd, hogy 2 szablya megvásárlása esetén oldalunkon automatikusan felajánlunk egy fénykard csatolót, hogy össze lehessen szerelni a gombokat közöttük! A Darth Maul kardja által inspirált Legendás replikánkat is felfedezheted, ha az alábbi linkre kattintasz:

Darth Maul kardja által ihletett fénykard Lásd a DARTH-M kardot

Hagyj egy megjegyzést

Ne habozzon hozzászólni, kíváncsiak vagyunk a véleményére fiatal tanonc!


Lásd a teljes cikket

Dooku gróf fénykardja

Dooku gróf fénykardja (Darth Tyranus)

július 06, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
Cal Kestis fénykardja

Cal Kestis fénykardja

június 28, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
A mandalori fekete fénykard

A mandalori fekete fénykard

január 13, 2023 7 min olvasás

Lásd a teljes cikket

Ragadd meg a következő előléptetést!