• Ingyenes szállítás Magyarországon
  • 2 megvásárolt fénykard = 1 csatoló ingyenes
0

A kosár üres

Obi-Wan Kenobi fénykardjai

január 12, 2023 4 min olvasás

Obi-Wan Kenobi fénykardjai

A közhiedelemmel ellentétben, miszerint minden Star Wars karakter csak egy fénykarddal rendelkezik, néhányan megússzák a szabályt. Ez különösen Obi-Wan Kenobi esete, aki 3 fénykardjának pengéjét keresztezte több ellenségével, például Darth Vaderrel, Asajj Ventresszel vagy Dooku gróffal. Mindenesetre a felszerelés megváltoztatása nem tette őt kevésbé hőssé.

A veszélyes helyzetek, amelyekkel Obi-Wan szembesült, arra késztették, hogy többször is újraépítse a fegyverét. A szablya elvesztése miatt kétszer is újra kellett készítenie egyet, hogy ne maradjon üres kézzel, amikor szembekerül az ellenfeleivel.

A galaxis négy sarkát kutattuk át, hogy nyomon kövessük Obi-Wan fénykardjainak történetét. Mivel a sorozat egyik főszereplőjének erős kapcsolata van Obi-Wanhoz, megtapasztalhatod, hogy bizonyos örökségek a fénykardon keresztül öröklődnek. Készülj fel, hogy felfedezd (vagy újra felfedezd) ennek a Jedinek a múltját és a fénykardokat, amelyek számos csatában győztessé tették őt.

Obi-Wan első fénykardja

Obi-Wan első fénykardja és Qui-Gon Jinn fénykardja

A másik kettőhöz hasonlóan ez az Obi-Wan Kenobi által épített fénykard, amely először a Star Wars Episode 1: The Phantom Menace című filmben jelent meg, kék plazmapengével rendelkezik. Ez a komolyság és a bátorság szimbóluma. Ami a markolatot illeti, elég gyorsan láthatjuk, hogy az hasonlít mesterének, Qui-Gon Jinn-nek a markolatára. Ez nem véletlen, ha Obi-Want a mentora által épített kilincs ihlette, akkor az a tiszteletére készült, amikor még padawan volt. Ez egy jedi hagyomány, amely a tanítvány mély tiszteletét mutatja az őt irányító mester iránt.

Feltűnő, hogy megőrizte Qui-Gon Jinn fegyverének szürke-fekete markolatát. Úgy tűnik azonban, hogy Obi-Wan a kiegészítő funkciókból egy vastagabb és fejlettebb kardot készített. Erről tanúskodik többek között a penge intenzitását és hosszát szabályozó gomb és egy gömb alakú tartalék energiacella jelenléte.

Azt is meg kell jegyezni, hogy amikor Obi-Wan az első fénykardját használta, az IV Ataru formájában volt. Ez az egyik ősi forma, amelyet az agresszió útjának (vagy a Sólyom útjának) tartanak. Ez utóbbi a mozdulatsorozatra és a sebességre támaszkodik, hogy rendkívül támadó és ismétlődő ütéseket mérjen.

Sok az ugrás és mindenféle akrobatikus mozgás. Ennek a formának az elsajátítása azonban nagy kitartást igényel. Úgy tűnik, hogy ez Obi-Wan számára nem jelentett problémát.

Obi-Wan Kenobi fénykard harca

Van azonban egy probléma, amivel Obi-Wan találkozott ezzel a fénykarddal. Valóban, a Naboo blokád alatt ő és Qui-Gon Jinn egy küldetésre mentek, és nem minden ment a tervek szerint... Miközben harci droidok elől próbált kitérni, kedves Jedink kénytelen volt álcázni magát egy víznyelőben. Aztán, ahogy kijött a vízből, rájött, hogy a fénykardja átmenetileg nem működik. Ezt követően megfogadta, hogy a jövőbeni harci felszerelésének ezt az áteresztőképességi problémát orvosolni fogja.

Bár Obi-Wan Kenobi az első film során többször is harcolt a fénykardjával, van egy párbaj, amely az utolsó lesz ennek a fegyvernek. Amikor Darth Maul Palpatine parancsára harcol Qui-Gon Jinn és Obi-Wan ellen, megöli a jedi mestert, majd a padawan fénykardját egy mélységi lyukba küldi a Naboo-n. Szerencséjére az erő ereje segítségével visszaszerzi mentora fénykardját, hogy halálos csapást mérjen a Sith-re, és legyőzze Darth Maul legendás kettős fénykardját.

Obi-Wan fénykardját eldobta Darth Maul

Obi-Wan második fénykardja

Obi-Wan második (még mindig kék színű) fénykardja hasonló megjelenésű, mint az előző, hogy ezzel is kifejezze a Qui-Gon Jinn iránti tiszteletét. Ez ismét azt az elkötelezettséget és odaadást tükrözi, amelyet Obi-Wan Kenobi mindig is mutatott a mestere iránt. A konstrukció annyira hasonlít az előzőhöz, hogy egyes elméletek szerint a Jedik a Naboo-n eldobott fegyvert szerezték vissza.

Obi-Wan Kenobi második fénykardja

Az Obi-Wan & Anakin képregényből megtudjuk, hogy az eredeti fénykard elvesztése után 3 évvel, a Carnelion IV-en végrehajtott küldetés során használták először. Az első trilógia történetét tekintve a Star Wars II. epizód: A klónok támadása című film során kerül elő a fénykard. Ekkorra Obi-Wan már Jedi lovaggá vált, és nemrég vette fel tanítványául Anakin Skywalkert.

Ha többet szeretne megtudni Obi-Wan második fénykardjának életéről, ajánljuk az Obi-Wan & Anakin című kitűnő sorozatot

Obi-Wan & Anakin képregények

Ezúttal Obi-Wan Kenobi a IV. Ataru formáról a III. Soresu formára vált. Ez a védekező harcstílus elsősorban a hárítások kivitelezésén alapul. Egyesek ezt a formát a békés párbajstílus kifejeződésének tekintik. Obi-Wan azért választotta volna ezt az utat, mert úgy véli, hogy ennek az alaknak a védelmező aspektusára volt szüksége a mesterének, hogy elkerülje, hogy Darth Maul átszúrja.

Amikor Obi-Wan megépítette ezt a fénykardot, tanult a korábbi hibáiból, és beállította a fegyver vízhatlanítását. Ez valóban be is igazolódott, amikor Jango Fett ellen harcolt a Kamino bolygón. Mivel a harc az esőben tombolt, és a fénykard pocsolyákba esett, használhatatlan lett volna. Ez azonban nem így van, amikor Obi-Wan meglátja a hajón menekülő Jango Fettet, aki gond nélkül kihúzza a fénykardja sugarát. Ez a bólintás az előző epizódra azt bizonyítja, hogy a Jedi Obi-Wan továbbfejlesztette és további lehetőségekkel töltötte ki a fegyver hiányosságait.

Obi-Wan kontra Jango Fett

Az első fénykardjához hasonlóan ezt is elveszíti egy ellenféltől a Geonosis bolygón vívott csata előtt. Ezúttal Dooku gróf volt az, aki elvette Obi-Wan fénykardját, miután elrabolta azt. Az ereklye soha nem került vissza a Jedi lovaghoz... Mivel nem tud meztelenül harcolni, a Jedi Nicanas Tassu átad egy pótlólámpakardot Obi-Wannak, hogy az a Klónháborúk kezdetén használja.

Obi-Wan harmadik fénykardja

Igy Obi-Wan Kenobi ismét nekilátott, hogy egy utolsó fénykardot készítsen egy kék Kyber-kristályból. Ekkorra már Jedi-mesterré vált. A végső fegyver először a Star Wars Episode III: A Sith-ek bosszúja című filmben tűnt fel, és újszerű megjelenésével lenyűgözte a közönséget.

Obi-Wan harmadik fénykardja

Az általunk ismert Jedi végül fordított egyet a dolgon, és továbblépett, és készített egy fénykardot, amely ezúttal nem úgy nézett ki, mint Qui-Gon Jinné. A markolat rovátkolt, majd egy vékonyabb aranyszínű rész következik, amely kiszélesedik, mielőtt átadja helyét egy ezüstszínű csúcsnak: a fénypenge kibocsátójának. Az egyik legnépszerűbb harc ezzel a fegyverrel az volt, amikor szembeszállt Anakin Skywalker, egykori tanítványa fénykardjával. A párbaj Mustafaron zajlik, ahol láva és támadó csapások szabadulnak el...

Obi-Wan utolsó szablyáját a Tatooine bolygón töltött 19 éve alatt fogja forgatni, amíg a Sith nagyúr, Darth Vader fénykardja le nem lövi... Ez utóbbi magával viszi Vjunba, és az általa épített Bast várában helyezi el. Ben Kenobi fénykardját Vader trófeaként rendezi be a palotában.

Obi-Wan kontra általános Grievous

Egy másik mitikus jelenet, amelyben Obi-Wan bizonyítani tudta e fegyver erejét, az az összecsapás, amelyben egyedül állt ellen Grievous tábornok 4 fénykardjával szemben. Érdemes megjegyezni, hogy ez az egyetlen olyan szablya, amely Alec Guinness és Ewan McGregor színész kezében is volt.

Végül pedig Obi-Wan padawanja, Luke Skywalker a mestere utolsó modelljét fogja használni második zöld fénykardjának inspirációjaként. Ahogy Obi-Wan is tette, hogy tisztelegjen a tanítója előtt, aki egykoron kiképezte. Az örökség folytatódik, és a jedi hagyományok nemzedékről nemzedékre szállnak tovább...

Ha mindig is rajongtál Obi-Wan fénykardjaiért, akkor ajánljuk a Legendary OBI-K-t. Amint láthatod, Obi-Wan első és második fénykardjának kialakítása ihlette. Szépíti a gyűjteményedet, és kielégít, ha olyan fiktív fegyvert keresel, amely Kenobi mester képmása:

Obi-Wan kardja által ihletett fénykard Lásd az OBI-K kardot

Hagyj egy megjegyzést

Ne habozzon hozzászólni, kíváncsiak vagyunk a véleményére fiatal tanonc!


Lásd a teljes cikket

Dooku gróf fénykardja

Dooku gróf fénykardja (Darth Tyranus)

július 06, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
Cal Kestis fénykardja

Cal Kestis fénykardja

június 28, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
A mandalori fekete fénykard

A mandalori fekete fénykard

január 13, 2023 7 min olvasás

Lásd a teljes cikket

Ragadd meg a következő előléptetést!