• Ingyenes szállítás Magyarországon
  • 2 megvásárolt fénykard = 1 csatoló ingyenes
0

A kosár üres

Anakin Skywalker fénykardja

január 12, 2023 4 min olvasás

Anakin Skywalker fénykardja

Anakin fénykardja (vagy Skywalker fénykardja) vitathatatlanul a Csillagok háborúja legikonikusabb fegyvere, és már sokszor feltűnt. Természetesen a második fénykardról beszélünk, amelyet Anakin készített és használt a Klónháborúk során. Ennek sokkal több mondanivalója van, mint az elődjének, ami sajnos a Geonosison elveszett..

Különösen ez a szablya tette lehetővé, hogy láthassuk Anakint a V Djem So formát gyakorolni a lézerszablyával. A fegyvert olyan ellenfelek ellen használták, mint számos droid, Asajj Ventress vagy Dooku gróf.

A fénykard nem csak Anakin Skywalker kezében volt... Rajta kívül más karakterek is látják majd magukat használni, különösen az ő vér szerinti leszármazottai, innen a "Skywalker fénykard" elnevezés. Ha készen állsz arra, hogy többet megtudj erről a legendás kardról, akkor a legjobb helyen jársz!

Anakin Skywalker fénykardjának bemutatásaAnakin fénykardjának markolata

Ez az Anakin Skywalker fénykard a geonosisi csata után készült, mivel az előzőt elvesztették. A fénykard krómozott, a markolat alsó részén fekete élekkel. A markolat belsejében egy kék Kyber-kristály található, amely a plazmapengének indigó színt kölcsönöz.

Ennek a fénykardnak a kialakítása nagyon különleges eredetű, és Roger Christiannak köszönhetjük, aki a film kellékeinek elkészítéséért felelt. Anakin fénykardjának megalkotásához egy fényképezőgépet, a Graflex Speed Graphic 4x5-öst vette alapul. Pontosabban, az ihletet a fényképezőgép vakujának fogantyújaként szolgáló cső adta. Tehát egy kamerának köszönhetően született meg Anakin ikonikus fénykardjának teljes dizájnja.

Anakin ezzel a fénykarddal harcol a Csillagok háborúja filmekben

Ezzel a második fénykarddal a Hayden Christensen által alakított Anakin több ellenséggel is szembeszállt. A Csillagok háborújában azonban két figyelemre méltó összecsapást rendeztek. A második egy új korszak kezdetét jelzi....

Anakin Skywalker kontra Dooku gróf

Ebben a párbajban Anakin Skywalker és Obi-Wan Kenobi Dooku gróf ellen küzd a Star Wars, III. epizód: A Sith-ek bosszúja című filmben. A rövid harcot nagyrészt Anakin vezeti, aki azt állítja, hogy a Geonosison történt összecsapásuk óta megduplázódott az ereje. Darth Tyranus életét veszti Anakin keze által. A Jedi lovag nem akarta megölni Dookut, de a kancellár megparancsolta neki, hogy végezzen a Sith nagyúrral...

Anakin Skywalker kontra Obi-Wan Kenobi

A harcra a második trilógia utolsó filmjében is sor kerül. Ez a saga egyik leghíresebb harca, amely azután játszódik, hogy Anakin elájítja Padmé Amidalát. A csata ádáz, és Mustafar több helyszínén, többek között a láva felett is élvezhetjük a különböző mozdulatokat. A képességeiben túlzottan magabiztos Anakin alulmarad Obi-Wan Jedi mester fénykardjával szemben, amely levágja a lábát és az egyik karját.

A mentor Anakin fénykardjával távozik, és több évig a Tatooine bolygón tartja. Mielőtt az általunk ismert Darth Vaderré válna, Darth Sidious eljön, hogy megmentse Anakint a közelgő haláltól ezt a szörnyű összecsapást követően. Teljesen fegyvertelenül, de később megalkotja Darth Vader fénykardját. Anakin soha többé nem fogja használni azt a kardot, amelyet jediként épített.

Ki más használta a fénykardját, mint Anakin?

Bár Anakin készítette a fénykardját, nem ő az egyetlen, aki használta. Nem véletlenül hívják egyesek "Skywalker fénykardnak". Ez azért van, mert Vader néhány leszármazottja is használta sorban.

Luke Skywalker

Luke Skywalker

Majdnem 20 évvel azután, hogy Ben Kenobi a Tatooine-on tartotta a kardot, a Star Wars IV. epizód: Egy új remény című filmben Luke padawannak adja majd át. Luke 3 éven át használja a fénykardot, és edz, hogy fejlessze a képességeit, többek között először a Millennium Falconon. A fénykardot (és a jobb kezét) azonban elveszíti apja, a Sith nagyúr, Darth Vader ellen a Felhővárosban. Ezt követően Luke Skywalker készített egy zöld fénykardot, és sok éven át használta.

A klón Luuke Skywalker

A klón Luuke Skywalker

Miután Luke elvesztette a kezét, Darth Vader megtalálta azt és a fénykardját. Visszavitte őket mesterének, Sidiousnak, aki úgy döntött, hogy megtartja őket. Később Jorus C'Baoth a kéz DNS-ét felhasználva létrehozta Luke gonosz klónját: Luuke Skywalkert. Külsejét tekintve pontosan úgy nézett ki, mint ő, de elméje kizárólag a teremtője parancsai szerint működött. Emellett azzal a fénykarddal harcolt, amelyet korábban Luke is használt, vagyis Anakin Skywalker fénykardjával.

Mara Jade Skywalker

Mara Jade Skywalker

Ez a karakter az, aki végzett Luke klónjával és mesterével, Jorus C'Baoth-tal. Sőt, ő az, aki később Luke Skywalker felesége lett. Úgy döntött, hogy odaadja neki a fénykardot, amelyet időről időre használt, felváltva egy saját maga által épített lila fénykarddal. Mara Jade halála után Darth Caedus ellen, a fénykardot Luke a Jedi templomban tárolta.

Finn

Finn

Az FN-2187 sorozatszámú rohamosztagos, majd később az Ellenállás tagja, Finn is használta Anakin fénykardját. Finn először használja a Skywalker-fénykardot a Star Wars Episode VII: Az ébredő Erő című filmben, Maz Kanata kastélyában. Ott harcol az Első Rend katonáival, és a film vége felé még Kylo Ren-nel is szembeszáll ugyanezzel a fénykarddal.

Rey Skywalker

Rey Skywalker

Rey a harmadik Star Wars-trilógia hősnője, akinek többször is meg kell küzdenie Anakin fénykardjával. A hetedik opus során a szablyát Maz Kanata egy ládában tartja. A fegyver megidézi Rey-t, aki végül megérinti a fénykardot, ami miatt több rémisztő látomásban is részesül. Később több párbajban is használja Anakin Skywalker fénykardját, többek között Kylo Ren és nagyapja, Sheev Palpatine ellen.

Kylo Ren

Kylo Ren

Ben Solo (vagy Kylo Ren) a posztlogika fő antagonistája, ő fogja meghozni azt a döntést, hogy egyre távolabb kerül a sötét oldaltól, amíg Rey szövetségese nem lesz. Kylo Ren nem csak a keresztvédős fénykardját forgatta. Anakin fénykardját először a Star Wars, VIII. epizód: Az utolsó Jedik című filmben használja Snoke, a Legfelsőbb Vezér pretoriánus őrsége ellen. Később a IX. epizódban újra használja a Ren lovagjai elleni harcban.

Hogyan került Anakin Skywalker fénykardja?

A Star Wars IX. epizód: Skywalker felemelkedése végén láthatjuk, ahogy Rey visszatér a Tatooine-ra. Mielőtt bevetné rejtélyes sárga fénykardját, a főhősnő eljön, hogy elássa Anakin Skywalker fénykardját (ami Rey számára elsősorban Luke-é) és Leia Organa fénykardját a homokba. Luke-ot és Leiát tekinti igazi szüleinek, ellentétben Darth Sidious-szal, akit inkább kizár a családjából.

Ezt a jelenetet Rey utolsó tisztelgésnek tekinti, hogy tisztelegjen azok fegyverei előtt, akikkel a történelem kezdődött. Anakin Skywalker fénykardja azóta sem mozdult, még mindig a tatuini homok alatt van eltemetve...

Anakin Skywalker és Leia Organa fénykardjai

Mint láthatod, Anakin Skywalker fénykardja egy igazi ereklye, amely nagy szerepet játszott a Star Wars történetében. A Skywalkerek generációról generációra öröklődött, így a fegyver megérdemli, hogy a rajongók is megbecsüljék. Nem valószínűtlen, hogy a kard a jövőben újra felbukkan!

Végül ne felejtsük el, hogy nem Anakin az egyetlen, aki képes ilyen kék pengét varázsolni ebből a fénykardból. Legendary ANA-S replikánkkal lehetőséged nyílik arra, hogy teljesen a jediből lett sith bőrébe bújj. Ezt az alábbi linkre kattintva fedezheti fel:

Anakin Skywalker kardja által ihletett fénykard Lásd az ANA-S kardot

Hagyj egy megjegyzést

Ne habozzon hozzászólni, kíváncsiak vagyunk a véleményére fiatal tanonc!


Lásd a teljes cikket

Dooku gróf fénykardja

Dooku gróf fénykardja (Darth Tyranus)

július 06, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
Cal Kestis fénykardja

Cal Kestis fénykardja

június 28, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
A mandalori fekete fénykard

A mandalori fekete fénykard

január 13, 2023 7 min olvasás

Lásd a teljes cikket

Ragadd meg a következő előléptetést!