• Ingyenes szállítás Magyarországon
  • 2 megvásárolt fénykard = 1 csatoló ingyenes
0

A kosár üres

Kylo Ren fénykardja

január 13, 2023 5 min olvasás

Kylo Ren fénykardja

Sok oka van annak, hogy Kylo Ren fénykardja miért különbözik minden eddig látott Star Wars-rajongótól. A Star Wars: Az ébredő Erő trailerek megjelenése óta sokan még mindig csodálkoznak az új dizájnon. A legutóbbi trilógia adott néhány választ, de nem minden titka van meg ennek a fénykardnak.

Mindent megtettünk, amit csak tudtunk, hogy teljesen megfejtsük ennek a fegyvernek a rejtélyeit. Fiatal tanonc, még ha rajongsz is ezért a karakterért, ebben a cikkben új dolgokat tudhatsz meg Kylo Ren fénykardjáról.

Szóval kapaszkodjatok a széketekbe, mert ma belépünk a hipertérbe. Ez a csillagközi utazás lehetővé teszi, hogy jobban megértsd Kylo Ren fénykardjának történetét és eredetét. Miért olyan különleges és híres? Tudja meg!

Kylo Ren fénykardjának bemutatása

Ben Solo fénykardja


Talán nem vettétek észre, de a 8. rész híres flashbackjében nagyon röviden láthatjuk Ben Solo (Kylo Ren azoknak, akik egy távoli galaxisból jöttek...) fénykardját, amikor még fiatal padawan volt!

Kardjának pengéje akkoriban nem volt 3 pengés, egyedi és kék színű volt. Formáját tekintve a két szablya pontosan ugyanolyan kialakítású, eltekintve attól, hogy a markolat színe szürkéről feketére változik, és az új szablyán extra tollak vannak. A piros, hárompengés fénykard tehát úgy tűnik, ugyanaz, mint amivel Padawanként kezdte, bár némi módosításon esett át.

Fénykard a Ben Solo è Kylo Ren


Az Erő sötét oldalára való átállása volt az, ami miatt elvégezte a "vérzés" rituálét, hogy megváltoztassa a pengéje színét. Ne siess ennyire! Ezt a folyamatot a cikk későbbi részében részletesebben tanulmányozzuk.

Miért instabil Kylo Ren fénykardja?

A fénykard megszerzésének normális módja, ha magad készíted el. Ez azt jelenti, hogy a tok elkészítésébe és a kristály állapotába, amikor a fegyver szívébe kerül, sok saját személyiséged fog belekerülni.

A Star Wars Illustrated Encyclopedia - The Force Awakens: Episode VIII szerint Kylo Ren pengéje két fő okból tűnik instabilnak:

  • Bár a fegyver kialakítása régi, a technológia és a szablya belsejében lévő alkatrészek újak. Kylo fénykardját valóban modern alkatrészekből építették, hogy a lehető legközelebb álljon egy valódi, működő fénykardhoz. Durva megjelenése azonban arra enged következtetni, hogy valaki túl kevés tapasztalattal építette. Ezért tapasztalatlan kézzel készült, és számos problémát tartalmaz a magjában. Sok rajongó azt feltételezi, hogy Kylo Ren sosem tanulta meg igazán a saját fénykardja megfelelő megépítésének képességét, mivel nem fejezte be teljesen a Jedi-kiképzést mentorával, Luke Skywalkerrel.
  • A legfontosabb, hogy a fénykard egy repedt Kyber-kristályt használ, ami a penge szabálytalan megjelenésének fő oka. Nyilvánvaló, hogy ez a fénykard tökéletesen tükrözi használója instabil karakterét.

Ezek a tényezők hozzájárulnak a Star Wars-saga utolsó trilógiájában használt fegyver instabilitásához.

Az angolul beszélők számára itt egy részlet a Star Wars, The Force Awakens: The Illustrated Encyclopedia című könyvből.

Enciklopédikus kivonat Kylo Ren fénykardjáról

Miért repedt meg Kylo Ren fénykard kristálya?

A fénykardjában lévő kristály valójában a padawan korában használt szablyakristálya. Azért repedezett, mert "vérzik". Mivel a Kyber-kristályok természetes módon nem termelnek vörös színt, az erő sötét oldalának használói kénytelenek egy nehéz rituálét, az úgynevezett "vérzést" végrehajtani, hogy a Kyber-kristályt akaratuk szerint hajlítsák.

A meditáció során a Sith-nek minden gyűlöletét bele kell öntenie, amíg a kristály meg nem szűnik ellenállni, és el nem kezd vérezni, hogy vörös fényt küldjön vissza. Ezt a rituálét láthatjuk egy képregényben, ahol Darth Vader vörös fénykardjának elkészítési fázisai láthatók. Nagyon nehezen tudta kivéreztetni a kristályát...Vérzés egy Kyber kristályból


Kylo tapasztalatlansága majdnem tönkretette a kristályát, ami miatt az megrepedt és nagyon instabillá vált. Ennek eredményeként a fénykardja mindkét oldalán "quillon"-nak nevezett kivezetéseket kellett építenie. Ezek a kivezetések felszabadítják és elvezetik a kristály által termelt többletenergiát és hőt. Nélkülük Kylo Ren fénykardja egyszerűen felrobbant volna a kezében.

Kylo Ren fénykardjának markolata


Azt is fontos tudni, hogy a vérzés rituáléja által megrongált kristály megjavítható. Erre tökéletes példa volt, amikor Ahsoka Tano vörösről fehérre változtatta a pengéit.

Miért hangzik Kylo Ren fénykardja olyan másképp?

Nemcsak az új fénykardja külseje más, hanem a hangja is. Amikor Kylo aktiválja a fénykardját, megszólal az az ismerős zümmögő hang, amit mindannyian ismerünk, valami mással keveredve, egy elektromos reccsenéssel... Ez egy szörnyű hang, egyedülálló egy fénykardhoz képest, és ezt szándékosan csinálják!

Hallgasd ezt az erőszakos és robbanékony hangot!


Engedjük, hogy Mathew Wood és David Acord, az "Ébredő Erő" hangvágásfelügyelője és hangtervezője megvilágítson néhány kérdést:

  • Mathew Wood szerint Kylo fénykardjának hangját olyan fenyegető tárgyak ihlették, mint a láncfűrészek és a lángszórók: "Úgy hangzik, mintha egy amatőr tervezte volna" - magyarázta. "Recseg, amikor bekapcsol, ezért olyan elektromos hangzást akartunk, amely egyszerre befejezetlen és fenyegető. Azt akartuk, hogy veszélyes hangzása legyen.
  • David Acord a Nerdistnek adott interjújában ezt tovább magyarázta: "Azt hiszem, a legnyilvánvalóbb új hangeffekt a filmben Kylo fénykardja. Az erőhasználatával olyan hanghatásokat próbáltunk létrehozni, amelyek tökéletesen tükrözik a karakterét, ami a nyers erő, amivel rendelkezik, ami még nem egészen formálódott. Még nem teljesen kialakult, de rendkívül erős. Kicsit vad és veszélyes. A fő penge és az oldalról kijövő extra pengék megjelenése igazán szikrázó. A hanghatásoknál az volt a célunk, hogy ehhez illeszkedjenek: valami, ami nyers energiát, tiszta erőt sugall, miközben egy kicsit vadnak és veszélyesnek tűnik."
Kylo Ren tenant son Sabre Laser


Összefoglalva ezeket a válaszokat, a Kylo Ren fénykardjából áradó hang az ő labilis személyiségének átirata, a fegyvere őt tükrözi. Ez emlékeztet Rey Skywalker sárga fénykardjára, amelynek ritka pengéje szintén olyan jelentéssel bír, ami igazán illik hozzá. Legyen szó akár a hősnőről, akár az ellenfélről, minden gondosan kiszámított. Kylo Ren mindenesetre elérte, hogy a kristálya olyan hibás legyen, mint amilyen ő maga, de nyilván még mindig működik. Azonban az a tény, hogy repedezett, a kardnak néhány figyelemre méltó tulajdonságot kölcsönöz.

A tudáshiány és hatalomvágy miatt durván megépített hárompengéjű fénykardról kiderül, hogy részben egy rossz tervezési hiba, de micsoda félelmetes anomália!

Kylo Ren áll a 3 pengés fénykard dizájnja mögött?

A Star War Rebels sorozat második évada és a Darth Maul sorozat 2. képregénye bizonyítja, hogy nem Kylo Ren alkotta meg a fénykardnak ezt a formáját. Valóban, ezt a fénykardtípust használták a nagyon régi Jedik, akik a Jedi Rend és a Sith Birodalom közötti "Malachor nagy ostora" néven ismert végső csatában harcoltak.

A Star Wars Rebelsben később ennek a csatának a maradványait is felfedezték, köztük egy zöld markolatú fénykardot, amelyet Ezra talált. A Star Wars Jedi: Survivor című videojátékban Cal Kestis szintén testre szabhatja a fénykardját egy kereszttartóval.

Az első lézer szablyák tollakkal


Az az elképzelés is tetszik, hogy a markolatú fénykard volt a standard kialakítás a Régi Köztársaság jedijei számára, mint a mi középkori lovagjaink, akik egyfajta "Erő keresztes hadjáratban" vesznek részt. Tehát Kylo Ren nem ezt a fénykardtípust alkotta, hanem a múltból merített ihletet, és kihasználta ezt az ősi dizájnt. Ez lehetővé tette számára, hogy a megrepedt kristályát átalakítsa és biztonságosan használja.

De akkor hogyan ihlette volna meg, ha a fénykardnak ez a formája több ezer éves múltra tekint vissza? Feltételezzük, hogy a fénykardok különböző formáinak megismerése a történelem során a fiatal padawanok képzésének része. Tehát Kylo Ren időben emlékezhetett erre. Természetesen ez csak egy elmélet.

Érdekli egy valósághű, hárompengés fénykard? Fedezd fel a Kylo Ren fegyvere által közvetlenül inspirált Ancestral modellt! Ez egy igazi, kiváló minőségű fénykard hangszóróval. Ennek köszönhetően teljes elmerülést élhet meg:

Fénykard Ancestral Lásd a modellt

Hagyj egy megjegyzést

Ne habozzon hozzászólni, kíváncsiak vagyunk a véleményére fiatal tanonc!


Lásd a teljes cikket

Dooku gróf fénykardja

Dooku gróf fénykardja (Darth Tyranus)

július 06, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
Cal Kestis fénykardja

Cal Kestis fénykardja

június 28, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
A mandalori fekete fénykard

A mandalori fekete fénykard

január 13, 2023 7 min olvasás

Lásd a teljes cikket

Ragadd meg a következő előléptetést!