• Ingyenes szállítás Magyarországon
  • 2 megvásárolt fénykard = 1 csatoló ingyenes
0

A kosár üres

Luke Skywalker zöld fénykardja

január 12, 2023 3 min olvasás

Luke Skywalker zöld fénykardja

Luke Skywalker az egyik legfontosabb karakter, a Star Wars-saga egyik alapdarabja. Luke eredetileg apja, Anakin első kék fénykardját használta, amikor még Jedi volt. Obi-Wan adta neki ezt a szablyát, amikor elkezdte kiképezni őt a Star Wars, IV. epizód: Egy új remény című filmben. Azonban nem tartotta meg örökre...

A Csillagok háborúja V. epizódjában: A Birodalom visszavág című filmben Luke Skywalker párbajozik apjával, Darth Vaderrel Bespinben, aki levágja a kezét. A szablyát ezután a Sith-ek sötét ura visszaszerzi.

A lefegyverzett Jedi Luke úgy döntött, hogy létrehoz egy zöld fénykardot. Ez a második fénykard először a Star Wars VI. epizód: A Jedi visszatér című filmben jelent meg 1983-ban. Luke számos küldetésen használta, többek között az endori csatában, hogy megmentse Han Solót Jabba a Hutt csapdájából, és A mandaloriánusban, hogy megtalálja és kiképezze Grogut.

Luke Skywalker fénykardjának bemutatása

Luke Skywalker fénykardjának nyele

Luke ezt a zöld fénykardot az V. és VI. epizód között a Tatooine-on építette, ahol Kenobi korábban élt. Ott találta meg a Jedi szövegeket, amelyek segítettek neki megépíteni a kardját. Ehhez alkatrészeket gyűjtött a Mos Eisley-i árusoktól. A markolat 28 centiméter hosszú, és többnyire ezüstszínű, fekete és arany hegyekkel. Ez rovátkolt és a kibocsátó felé lángol. A szablya rendelkezik egy házzal is, amely a zöld plazmapengét és egy energiacellát is tartalmaz a pommelben.

Ez a szablya kialakítása nagyon emlékeztet mentora, Obi-Wan Kenobi utolsó fénykardjára. Ez nem véletlen, Luke ezzel tiszteleg mestere előtt, akit maga is Qui-Gon Jinn fénykardja inspirált első két szablyájához.

A Luke fénykardjában lévő Kyber-kristály zöld, ez az oka a plazmapenge smaragdzöld árnyalatának. Ez a kristály szintetikus, mivel az ifjú padawan parazsat készített belőle, majd megmunkálta, hogy megközelítse az adegai kristályt.

Luke Skywalker építi a zöld fénykardját

Luke ikonikus jelenetei a zöld fénykardjával

Luke zöld fénykardját eddig csak néhányszor láthattuk élőszereplős filmekben vagy sorozatokban. Luke egyetlen megjelenése ezzel a szablyával azonban emlékezetes. Ezért kiválasztottuk a legjobbakat az Ön számára!

Luke Jabba a Hutt őrségével szemben

Miközben Han Solo, Chewbacca, nővére, Leia és ellensége, Jabba the Hutt nézi, Luke csatát indít. Éppen a nagy Carkoon gödör felett R2-D2 elküldi az ifjú Skywalkernek a fénykardját, amivel megkezdődik a csata. Ezzel a zöld szablyával hárítja el a pisztolytüzet, és Jabba a hutt embereit, köztük a fejvadász Boba Fettet is a Sarlaccba taszítja. A szakasz a Csillagok háborúja VI. epizódjában játszódik: A Jedi visszatér.

Luke az apja, Darth Vader ellen a Halálcsillagon

Ez Luke visszatérő csatája apjával, Vaderrel a VI. epizódban, amely lezárja az első trilógiát. Közvetlenül a párbaj kezdete előtt Luke Skywalker szablyáját Darth Sidious elkobozza, aki Vader-től kapta. A Jedi Luke azonban az Erő segítségével visszaszerzi a fegyverét, és meglepetésszerűen megkezdi a harcot. Darth Vader megállította az első csapást, ami messze nem volt az utolsó. Luke végül legyőzte Sith apját, és visszaadta Cho Mai-t, aki viszont levágta Vader vörös szablyáját tartó kezét. Végül Luke meghozza a döntést, hogy eldobja a szablyáját, hogy ne hagyja, hogy a gyűlölet vegye át az irányítást az elméje felett, ahogy Sidious várta.

"Látom, csináltál magadnak egy új fénykardot. Ön befejezte a képzést."

Darth Vader Luke-nak

Luke a Sötét Csapatok ellen a Mandaloriánusban

Ezúttal Luke jelenik meg zöld fénykardjával a Mandalorián sorozat 2. évadának utolsó, "A megmentés" című epizódjában. Ez a jelenet Gideon hajóján játszódik, amelyet nemrég Din Djarin legyőzött. A mandalori így a Mandalori Fekete Kard új tulajdonosa lett. A Star Wars-rajongók nagy meglepetésére ekkor megjelenik Luke Skywalker, és gond nélkül elpusztítja egymás után a hajón lévő sötét katonákat. Luke lenyűgöző erőfitogtatását az motiválta, hogy megmentse Grogu-t. Sőt, később a szárnyai alá vette, hogy tanuljon tőle.

Luke zöld fénykardja nyomot hagyott a különböző mitikus jelenetekben, amelyekben láthattuk. Nem ez az egyetlen szablya, amelyet a Jedi az apja fénykardja mellett használt. Nem sokan tudják, de Luke-nak volt egy sárga fénykardja. Az apjáé és az általa készített között forgatta.

George Lucas eredetileg azt akarta, hogy a Luke által készített második szablya kék pengéjű legyen. De meggondolta magát, mert úgy érezte, hogy ez a szín nem lenne túl jól látható a Tatooine-on játszódó számos jelenet miatt, ahol az égbolt élénk kék.

Összefoglalva, tudnod kell, hogy Luke fénykardjának használata nem elérhetetlen álom számodra. A saga szereplői által ihletett másolatokat terveztünk. A LUKE-S modell a lehető leghűségesebb az igazi Luke Skywalker fénykardjához, meghívjuk Önt, hogy fedezze fel ezt a terméket a gombra kattintva:

Luke Skywalker kardja által ihletett fénykard Lásd a LUKE-S kardot

Hagyj egy megjegyzést

Ne habozzon hozzászólni, kíváncsiak vagyunk a véleményére fiatal tanonc!


Lásd a teljes cikket

Dooku gróf fénykardja

Dooku gróf fénykardja (Darth Tyranus)

július 06, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
Cal Kestis fénykardja

Cal Kestis fénykardja

június 28, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
A mandalori fekete fénykard

A mandalori fekete fénykard

január 13, 2023 7 min olvasás

Lásd a teljes cikket

Ragadd meg a következő előléptetést!