• Ingyenes szállítás Magyarországon
  • 2 megvásárolt fénykard = 1 csatoló ingyenes
0

A kosár üres

A fénykard színek jelentése

január 12, 2023 7 min olvasás

Fénykard színek jelentése

A Star Wars-saga leggyakoribb (és legismertebb) fénykardszínei a kék, a piros és a zöld. Lehetővé teszik, hogy különbséget tegyünk az erő sötét és világos oldala között. A Star Wars-univerzumban azonban sokféle színűek ezek a fegyverek, mint például a narancssárga lézerkard, amely a "Star Wars Jedi: Bukott rend" megjelenésével került be a kánonba.

A fénykardok színárnyalatai bárki szemében értelmet nyernek, és különböző emberek használják őket, attól függően, hogy milyen szerepet töltenek be (és az erő melyik oldalán állnak). Azok számára, akik még nem tudják, a fénykardokat a Jedik, a Sith-ek és más erőhasználók használják támadásra és védekezésre.

Elmagyarázzuk, honnan származik a lézerkard színe, már a tervezés pillanatától kezdve, és az egyes árnyalatok (nem hivatalos) jelentését. Ez lehetővé teszi, hogy jobban megértsd a karaktereket a pengéjük szerint, de azt is, hogy tudd, melyik szín vonz leginkább, ha saját fénykardot szeretnél beszerezni. Ha szakértővé akarsz válni a témában, maradj a végsőkig.

Hogyan határozzák meg a fénykard színét?

Ezek a fegyverek főleg egy markolatból állnak, amely sugárzószerkezetként működik, egy erős visszahúzható plazmasugárból és egy Kyber-kristályból, amely a fénysugár fő energiaforrása. Ezek a Kyber-kristályok adják a fénykardok különböző színeit. Ritka, az erőhöz kapcsolódnak, és a természetből származnak (kivéve a sith-eket, akik szintetizált kyberkristályt használnak). A galaxis számos bolygóján megtalálhatóak, titokban jól őrzöttek.


Különböző színű lézer szablyák


A kyberkristályok eleve nem színes, hanem a rájuk talált jedi személyiségétől vagy döntéseitől függően veszik fel a színüket. Így különböző színeket tudnak adni a fénykardoknak, bár az olyan árnyalatokat, mint a jellegzetes Sith-vörös, más módszerekkel érik el.

Nagy Star Wars rajongó vagy? Akkor kapaszkodjatok be a hajótokba erre az űrutazásra, amelyen együtt fogjuk tanulmányozni az egyes fénykardszínek jelentését és a keresett szimbólumot.

Kék Fénykard

Kék fénykard



A kék fénykard nem véletlenül kötelező darab. A legendás Skywalker fénykard, amely mindenütt jelen van, a Star Wars IV. epizódjában, az "Egy új remény"-ben aktiválódik először a képernyőn. A kék penge a jedik klasszikusává vált. Nem ez az egyetlen szín, amelyet használnak, de ez a leggyakoribb.

A kékpengét használók a fénykardos harci képességeiket helyezik előtérbe az erő használatával szemben, ezért is társítják a Jedi Őrzőkhöz. Anakin Skywalker tökéletes példa erre, mivel sokkal erősebb volt a fénykardos harci technikáiban, mint az érzelmei és az erő irányításának képességében.

A kék fénykardok állítólag az igazságosságot, a bátorságot, a bátorságot és a védelmet jelképezik, főként a Jedik által képviselt dolgokkal összefüggésben. Nem szabad azonban elfelejteni, hogy a lézerkard kék színe önmagában keveset jelent, ha a Jedi nincs spirituálisan ráhangolódva a kristályára. A sorozatban ezt a színt olyan karakterek képviselik, mint Obi-Wan a 3 fénykardjával, Anakin Skywalker, Luke Skywalker vagy Tera Sinube.

Zöld Fénykard

Zöld fénykard



A zöld fénykardok a második leggyakoribb szín, amelyet a Jedik használnak. A zöld színt azokkal hozzák kapcsolatba, akik értékelik a bölcsességet, a harmóniát, a segítőkészséget, az együttműködést, a spiritualitást és a jóakaratot. A zöld fénykardot általában a legbölcsebb és legidősebb Jedik használják. A legbeszédesebb példa erre Yoda, a legbölcsebb jedi mester fénykardja. Vannak más neves harcosok is, mint például Qui-Gon Jinn vagy Luke Skywalker zöld pengéjű fénykarddal.

A zöld lézerkard a Jedi-konzulátus névjegye, vagyis egy olyan Jedié, aki gondolkodik és gondolkodik, mielőtt elsiet. A zöld pengét használó jedik különösen érzékenyek az Erőre. Ezért helyezik előtérbe az erő használatát, a meditációt és a párbeszédet, mielőtt a fénykardharchoz folyamodnának.

A Lila Fénykard

Lila fénykard


Egy nagyon ritka szín, amelyet a Jedik is használnak, a lila, nevezetesen Mace Windu. A lila fénykard valójában Samuel L. Jackson kérése volt, akinek a kedvenc színe a lila. Így ennek a ritka fénykardnak nincs igazi jelentősége a Star Wars filmes univerzumában. A kibővített univerzumban azonban a lila fénykard a használójának az Erő világos és sötét oldalához való kiegyensúlyozott kapcsolatát jelképezi.

Mivel a lila a vörös és a kék kombinációja, a lila fegyverrel rendelkező Erőhasználó általában agresszív, merész és vakmerő volt, és félelem nélkül vezette társait a csatába. Erkölcsi kétértelműséget, bizonytalanságot és rekonstrukciót jelez. Az Erő világos és sötét oldalával való rokonságot mutatja. Röviden, ők olyan Jedik, akikben tökéletes egyensúly van, és tudják, hogyan hozzák ki a legjobbat mindkét aspektusból.

A Jedi Mace Windu lila fénykardja először a Star Wars: Episode II - A klónok támadása című filmben jelent meg, majd elveszett, amikor kiesett az ablakon Windu és Darth Sidious összecsapása során a Star Wars: Episode III - A Sith-ek bosszúja című filmben.

A Sárga Fénykard

Sárga fénykard


A sárga fénykarddal rendelkező jediket leggyakrabban a Jedi Sentinelhez társítják. Mint azt talán már tudjátok, az Őrszemek a Jedi Rend három "iskolájának" egyike, egyfajta középutat képeznek a Konzulok és az Őrzők között. Míg a konzulok a diplomácia erejét hangsúlyozták, az őrzők pedig páratlan harci képességeket fejlesztettek ki, az őrszemek megpróbálták ötvözni a két világ legjobb tulajdonságait. Sokféle szerepet játszhatnak, de valószínűleg leginkább a Jedi Templomőrséget alkotó, névtelen biztonsági csapatként ismertek.

Ezt a Star Wars fénykardszínt a Jedi templom őrsége használja, akik dupla sárga pengéjű karót hordanak. Keveset tudunk erről a különleges fénykardszínről, de ezek a lenyűgöző külsejű csákók a szerephez kapcsolódtak, nem az egyénhez. Azaz, az adott beosztáshoz tartozó feladatok ellátására használták őket, és nem tekintették az őket használó őrök személyes tulajdonának. Olyan karakterek, mint Asajj Ventress és maga Ahsoka is használtak sárga fénykardot valamikor.

Miután a Star Wars-franchise-ban még soha nem láttak sárga fénykardot a nagyvásznon, a Skywalker felemelkedése című filmben végre láthattak a rajongók valakit, aki egy ilyennel hadonászik. A film zárójelenetében Rey rövid ideig egy sárga fénykardot tart a kezében, amelynek markolatát úgy tűnik, hogy abból a botból készítették, amelyet a Jedi előtti időkben használt.

A sárga fénykard, amelyet magának készített, úgy tűnik, az Erő sötét és világos oldala között megtalált egyensúlyt szimbolizálja. Mint a lila lézerkard. Ő nem a következő Luke vagy a következő Anakin, ő csak Rey. Ami talán megfelel egy Jedi Őrszem leírásának, de ez csak találgatás. Ön szabadon megtalálhatja a saját válaszait.

Narancs Fénykard

Narancs fénykard


A narancssárga fénykard rendkívül ritka pengeszín a Star Wars kánonban, és csak a Star Wars Jedi: Fallen Order (2019) videojátékban jelenik meg. Egyelőre a színt a játék előrendelésének ösztönzésére fedték fel, így egyelőre nincs róla történet. Cal Kestis fénykardja testreszabható, és még több színben kapható. A kiterjesztett univerzumban a narancssárga fénykardok főleg a Régi Köztársaság korszakában vannak jelen. A mandalori lovagok narancssárga fénykardokat használnak a Star Wars: Knights of the Old Republic: War (2012) című képregénysorozatban.

A Mandalori Lovagokat a Jedi Tanács egykori tagja, Dorjander Kace alapította és vezette, a Mandalori Lovagok egy olyan gazember Jedi csoport, amely szabotálja a Köztársaság háborús erőfeszítéseit a Mandalori háborúk idején. Azóta megjelentek elméletek, de egyiket sem sikerült megerősíteni.

Például azt feltételezték, hogy a narancssárga fénykardok csak olyan jedikhez tartoztak, akik megesküdtek, hogy nem használják a fegyverüket, hacsak nem feltétlenül szükséges, és talán ezért nem láttuk őket soha a filmekben. Egy másik elmélet szerint egy vörös kyberkristály részleges gyógyulásának eredménye, amely skarlátvörös nyomot hagy maga után.

Fehér Fénykard

Fehér fénykard


A két fehér fénykard, amelyet Ahsoka használ, bizonyítja, hogy uralja az Erőt. Ahsoka visszaszerezte a Kyber fénykard kristályt egy inkvizítortól, akit Raada birodalmi megszállása alatt ölt meg, miközben a Jedi Rend összeomlása után bujkált. Ez eredetileg vörös szablyapengét bocsátott ki, de Ahsoka megtisztította az Erővel, és fehér színt adott neki. Ahsoka Tano fehér fénykardjai tökéletesen reprezentálták személyiségét, mint önellátó, semleges egyéniséget. Ha Ashoka Tano igazi Jedi lovag lett volna, a pengéi valószínűleg az elvárható színek valamelyikét viselték volna: kék vagy zöld, esetleg lila vagy sárga.

Azonban fehérré váltak, hangsúlyozva az Erőhasználó státuszát: a fény oldalán áll, de nem érdekli a jedik etikai kódexe és prioritásai. Ezeket az új fehér kristályokat két fénykardban használta, köztük egy shoto pengében. Ebből arra lehet következtetni, hogy a fehér fénykard a semlegességet, a függetlenséget és a Jedi Renddel való nem-kötődést jelképezi.

vörös Fénykard

Vörös fénykard


A vörös fénykard a Sith Lordok védjegye. Ellentétben a Jedikkel, akik kapcsolatban állnak a Kyber-kristályaikkal, amelyek színei aztán megváltoznak, a Sith-ek nem tudnak spirituális kapcsolatot kialakítani velük. És mivel a Jedik birtokolták az Ilum bolygót (a területet, ahol a Kyber-kristályokat találták), a Sith-nek egyáltalán nem volt hozzáférése az értékes kristályokhoz. Improvizálniuk kellett. Ezért a Sith-ek mély meditációs ülések és egyedi kemencék segítségével elkezdték elkészíteni saját szintetikus fénykardkristályaikat.

A folyamatot "vérzésnek" nevezik, és abból áll, hogy minden gyűlöletet, félelmet és más negatív érzelmet a kristályba öntünk, amitől az "vérzik" és vörössé válik. Ami a tulajdonos személyiségét illeti, a velük rendelkező harcosok könnyen őrjöngenek. A vörös fénykard olyan embert szimbolizál, aki képtelen visszafogni az érzelmeit, és aki szinte minden problémáját brutalitással, erőszakkal és kegyetlenséggel oldja meg.

Rendkívül kitartó emberek, ezek a harcosok semmitől sem riadnak vissza céljaik elérése érdekében, akár mindannak feláldozása árán is, ami számukra kedves, vagy ami megmaradt belőle. Ezt a színt különösen a mindannyiunk által ismert Sith-ek használták, mint például Darth Vader, Dooku gróf, Darth Maul és a kétpengéjű fénykardja, vagy Darth Sidious és Kylo Ren a quillon szablyájával.

Fekete Fénykard

Fekete fénykard


A fekete fénykard nem mindennapi fegyver, hanem egyedi, és Tarre Vizsla, egy mandalori alkotta meg. Egy sötét obszidiánpengét tervezett, lapos és vékony, a szokásosnál rövidebbet. A ritka felszerelés inkább hasonlít kardra, mint fénykardra. Ezenkívül a fekete szablya magasabb hanghatást kelt, mint egy hagyományos lézerkard. Amikor egy másik pengével érintkezik, elektromos recsegő hang is hallható.

Ez egy nagyon ritka szablya, mivel csak egy létezik belőle. Vizsla halála után a fekete fénykardot a Jedi-templomban őrizték, majd a Vizsla-ház tagjai ellopták, és generációról generációra továbbadták. A fegyver a mandaloriak számára a vezetés szimbólumává vált, és a mandalori hagyományok szerint csak úgy lehet jogosan megszerezni, ha a tulajdonosát csatában legyőzik.

Ez a fekete fénykardhoz kapcsolódó szimbolikus érték arra ösztönzi az embereket, hogy tiszteletben tartsák ezt a régóta fennálló szokást. A fekete fénykard így a vezetői szellemet jelképezi a tulajdonosának. Ezt a fénykardot, más néven darksaber-t hivatalosan az első évad utolsó epizódjában láthatjuk a The Mandalorian című sorozatban.

Más fénykard színek a Star Warsban

A fent említett színek mindegyike a Star Wars kánon része, de sok olyan is van, amely még nem szerepel a listán, és még mindig az Expanded Universe része. A kibővített univerzumban a Kyberen kívül más kristályokat is használnak a fénykardok készítéséhez, ami még több új színt hoz létre. A kibővített univerzumban rengetegféle fénykardszín található, például ezüst, cián, arany, kékeszöld, bronz és még sok más.
Lehetséges, hogy a közeljövőben néhány ilyen szín is bekerül a Star Wars kánonjába.

Ha jedivé akarsz válni, szükséged lesz egy fénykardra. Az általunk kínált lézerkardok 12 különböző árnyalatban kaphatók. Ez azt jelenti, hogy ha több színt is kedvel, nem kell választania, hiszen mindet a kezében tarthatja:

Fénykardot Lásd kardjainkat

Elolvastad a cikkünket a végéig? Tetszett? Itt van egy 10% kedvezményes kód, amit a fénykardjainkra használhatsz, hogy megköszönd az érdeklődésedet: SZÍN10


Hagyj egy megjegyzést

Ne habozzon hozzászólni, kíváncsiak vagyunk a véleményére fiatal tanonc!


Lásd a teljes cikket

Dooku gróf fénykardja

Dooku gróf fénykardja (Darth Tyranus)

július 06, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
Cal Kestis fénykardja

Cal Kestis fénykardja

június 28, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
A mandalori fekete fénykard

A mandalori fekete fénykard

január 13, 2023 7 min olvasás

Lásd a teljes cikket

Ragadd meg a következő előléptetést!