• Ingyenes szállítás Magyarországon
  • 2 megvásárolt fénykard = 1 csatoló ingyenes
0

A kosár üres

Yoda mester zöld fénykardja

január 12, 2023 3 min olvasás

Yoda mester zöld fénykardja

A Star Wars egyik legikonikusabb karaktere, Yoda, az öreg bölcs megtestesítője. Mentori szerepe arra késztette, hogy az Erő és a fénykarddal vívott harcok révén bizonyítsa képességeit. Yoda azonban nem gyakran használta a fénykardját a saga során. A vesszős Jedi kijelentette, hogy amennyire csak lehet, kerüli az erőszakot, és inkább a békésebb alternatívákat választja.

Ennek ellenére Yoda fénykardja, sok máshoz hasonlóan, érdekes utalásokban és jellemzőkben gazdag. Különösen azt fogod megtudni, hogy a fénykardja tragikus véget ért. Nem sokan tudnak erről... Sőt, minden információt megtudhatsz annak a fegyveréről, aki a Jedi Rend legerősebbje lett!

"Egy nagy harcos? Senki sem válik naggyá háború által."

Mester Yoda

Yoda mester fénykardjának bemutatása

Fénykard a Mester Yoda

Yoda fénykardjára jellemző a kis mérete, legyen szó akár a fekete krómozott markolatról, akár a zöld plazmapengéről. Akárcsak a kezelője, ez a rövid fénykard is Shoto típusú. Ez a zsugorított fénykardok kategóriája, amelyet ritkán látni. Yoda mester építette ezt a fegyvert Huyang, egy droidépítész felügyelete alatt, aki a Jedi fénykardokról szóló széleskörű tudással rendelkezik.

A szablya markolatának belsejében egy zöld adegán kristály van, amelyet az Ossus bolygóról szereztek be. Ez a sok Jedi által használt Kyber-kristály adja a fénykard pengéjének smaragdzöld színét. A rövid pengével való hadonászáshoz Yodának elő kell húznia a markolatot, amelyet az övén tart.

Milyen formáját gyakorolja Yoda a fénykardharcnak?

Yoda mester a IV. formát használja: Ataru a fénykarddal. Bár borzasztóan hatékony, ez a fénykard-forma nagy állóképességet igényel. A mentális és fizikai erőforrások próbára vannak téve a megvalósítás érdekében. Ez a harcstílus lélegzetelállító párbajokat eredményez, mivel akrobatikus mozdulatokat, például ugrásokat, gyors mozdulatokat és kirobbanó ütéseket tartalmaz. Mindezt sok sebességgel tarkítva!

Yoda harcol a zöld fénykardjával

Yoda fénykardos összecsapásai a Star Wars filmekben

A Star Wars-saga rajongói mindenekelőtt akkor értékelik a fénykardokat, amikor epikus csatákban használják őket. Mint már mondtuk, Yoda ügyel arra, hogy a lehető legkevesebbet használja a fénykardját. Éljük át tehát újra az egyetlen 2 igazi csatát, amit a Jedi mester valaha is kínált nekünk!

Yoda kontra Dooku gróf

A Star Wars II. epizód: A klónok támadása című filmben, amikor a Geonosis-i csata dúl, Yoda szembeszáll Dooku gróffal, egykori padawanjával. A klónháborúk kitörésekor Yoda mester nagy fölényt mutat a fénykarddal. Olyannyira uralja ellenfelét, hogy Dooku menekülni kényszerül. Megtámadja Obi-Wan Kenobit és Anakin Skywalkert, így Yoda kénytelen megmenteni őket az Erő mestere segítségével. A Jedi-mester megmentése aztán elég időt ad Darth Tyranusnak, hogy távozzon a hajójával.

Yoda kontra Darth Sidious

Ezúttal a Star Wars Episode III: A Sith-ek bosszúja című filmben csodálhatjuk meg Yodát, amint ügyesen harcol Sheev Palpatine ellen. A párbajra a Galaktikus Szenátus épületében kerül sor, ahol az ütések áradata elszabadul. Hiába a fénykardos képességei, a fegyver kiesik Yoda kezéből. Darth Sidious Erővilláma a terem hátsó részébe dobja. A harc nem Yoda javára indult, és a hosszúfülű zöld karakter végül elhagyja a helyszínt, így az összecsapás elmarad.

Hogy tűnt el Yoda fénykardja?

A Galaktikus Birodalom megalapítását követően Mas Amedda nagyvezír beszédet mond arról, hogy a Jedik ártanak a közjónak. Különösen a fénykardjaikat nevezi "az elnyomás eszközeinek". Miután felemelte Yoda fénykardját, beledobja egy tartályba, amelyben több más Jedi fénykard is van. Ezeket aztán elhamvasztják, és a Kyber-kristályok felrobbannak. Ez a láthatatlan jelenet a Star Wars: Darth Vader: Dark Lord of the Sith című képregény 1. kötetének elején található.

Yoda fénykardja, amit a tűzbe dobtak.

Bár Yoda egy rendkívül erős karakter, a fegyveréből nagyon keveset láttunk. Ritka fellépései azonban lehetővé tették, hogy lenyűgöző műsort láthassunk. Mozgékonysága és a fénykard mesteri használata igazán dinamikus harcot eredményez. Nem is beszélve az Erő használatáról, ami egy újabb okot ad arra, hogy élvezzük a párbajokat.

Mivel a Star Wars-univerzum különösen gazdag, ez lehetővé tette számunkra, hogy nyomon kövessük Yoda szablyájának néhány jellemzőjét. Így az, hogy Yoda fegyvere hogyan került a nagyközönséghez, meglehetősen ismeretlen információ a nagyközönség számára. Ahhoz, hogy megtaláljuk, nem kell félni, hogy az off-sorozatban keresgéljünk. És itt jövünk mi a képbe!

De az exkluzív információk birtoklása nem biztos, hogy elegendő Önnek. Ha pedig egy igazi zöld fénykardot szeretnél, mint Yoda mesteré, akkor ajánljuk, hogy nézd meg a saját fénykardjainkat. Mivel több mint 10 cserélhető színt gyártanak, természetesen lehet egy zöld színű is.


Hagyj egy megjegyzést

Ne habozzon hozzászólni, kíváncsiak vagyunk a véleményére fiatal tanonc!


Lásd a teljes cikket

Dooku gróf fénykardja

Dooku gróf fénykardja (Darth Tyranus)

július 06, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
Cal Kestis fénykardja

Cal Kestis fénykardja

június 28, 2023 4 min olvasás

Lásd a teljes cikket
A mandalori fekete fénykard

A mandalori fekete fénykard

január 13, 2023 7 min olvasás

Lásd a teljes cikket

Ragadd meg a következő előléptetést!